Déli Kapu története


Ezt a kaput hadakozáskor megszűntették, befalazták, gerendákkal megtámasztották, hogy az ellenség ne találhassa meg a sikeres ostromhoz szükséges gyenge pontot. Így volt ez már Török Bálint, Horváth Márkó, aztán később, Zrínyi Miklós idejében is.

De fegyvernyugvás idején annál fontosabb szerepet játszott a Déli kapu. Hiszen ha ez nyitva volt, akkor mindenki tudta, hogy béke van. Megindult az élet, kereskedők, utazók, diplomaták, vásározók ezen a kapun keresztül jutottak a városba, hogy továbbmenjenek a Balaton, vagy éppen Stájerország felé, és ezen a kapun keresztül indultak útnak, kiknek délvidéken volt elintéznivalójuk.

Mert ez a kapu több volt egyszerű átjárónál, ez a kapu nyitotta meg az utat a déli végek, majd később Horvátország, és a többi balkáni ország felé. Fogadta a menekülőket, indította a kereskedőket, összekötött népeket, családokat, ezen a kapun keresztül cserélődtek népek szokásai, gondolatok, ismeretek, a Déli kapu a béke, a szabadság, és a jólét kapuja lett.

Az étterem ezt a tradíciót kívánja követni. Mediterrán jelleggel, de a magyaros ízeket sem feledve, széles választékkal, új ízvilággal várja a kedves vendégeket.
Reményeink szerint ez lesz az a hely, ahol lehetőség nyílik nemzedékek, korok, gondolatok ellentéteit feloldani, meghitt környezetben kapcsolatokat kialakítani, ápolni, nyugodt hangon érdekeket egyeztetni.

A Déli kapu étterem, tisztelegve a tradíciók előtt, de a megváltozott korok megváltozott igényeinek megfelelően vár minden kedves érdeklődőt, vendéget.

                     

Kapcsolat & nyitvatartás

Déli kapu étterem
7900 Szigetvár, Rákóczi u. 14.
Telefon: +36 (30) 7575-444
E-mail: delikapu.etterem@gmail.com
Nyitvatartási rend:
- Hétfő: 11:00-16.00
- Kedd: 11:00-20:00
- Szerda: 11:00-20:00
- Csütörtök: 11:00-20:00
- Péntek: 11:00.21:00
- Szombat: 11:30-21:00
- Vasárnap: Zárva